Gå til innholdet
Allergisøk (0)

Bakte asparges med bacon og sesamfrø

Tilbake

Ingredienser

Allergivarsel gjelder kun Grilstad produkter

  • 4 skiver BACON UTEN SVOR SKIVET
  • 400 g asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts sesamolje
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 2 ts honning
  • Salt
  • Pepper

Disse gyldne og saftige aspargesbukettene er nydelig som tilbehør til middagen, og helt supre som søndagsfrokost med et egg på toppen. Saltet fra baconet og sødmen i sesamdressingen gir det lille ekstra. Steketiden vil variere litt avhengig av tykkelsen på aspargesen, men det er godt at det bare blir litt sprøtt i "toppene".

1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen og del aspargesen i to på midten ( tykke asparges kan i tillegg deles i to på langs ).

2. Legg aspargesen sammen i åtte små buketter. Del baconskivene i to og rull en halv baconskive rundt hver bukett.

3. Bland sammen olivenolje, sesamolje, finhakket hvitløk, honning og sesamfrø. Krydre dressingen med salt og kvernet pepper.

4. Legg aspargesbukettene over på en rist eller et stekebrett med bakepapir. Pensle over dressingen og stek aspargesen ved 220 grader i 15-20 minutter.



Oppskrift og bilde er lånt fra Meny.

Bakte asparges med bacon