Gå til innholdet
Allergisøk (0)

Helgrillet svinecarrè fra Jæren Smak

Tilbake

Ingredienser

Allergivarsel gjelder kun Grilstad produkter

  • 1,2 kg mangler navn
  • Salt
  • Pepper
  • 600 g små poteter
  • 4 ss rapsolje
  • 2 stk rødløk
  • 16 stk grønne asparges
  • 4 ss pesto

1. Krydre svinecarrèen med salt og pepper. For mer smak bruk gjerne litt chili.  Pensle med 2 ss rapsolje og grill på direkte varme til den er gyllen rundt hele. Flytt over til indirekte varme og la ligge til den har en kjernetemperatur på 60 grader. La hvile i 10 minutter før den serveres. Du kan også steke den inne på kjøkkenet. Da bruner du den i stekepannen, og steker den ferdig på 160 grader i ovnen.

2. Dekk potetene med vann og tilsett 60 g salt pr liter med vann. Kok til potetene er møre og hell av vannet. La potetene dampe seg tørre. Viktig at potetene ikke dekkes til etter at de er kokt, for da renner saltet av.

3. Del løkene i to og pensle dem med rapsolje. Grill på direkte varme til de er gyldne. Flytt dem over på indirekte varme og grill til de er myke.

4. Kok aspargesen i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Avkjøl i kaldt vann.. Dette kan gjøres i god tid før middagen. Tørk aspargesen godt og pensle dem med rapsolje. Krydre med salt og pepper, grill dem på direkte varme til de er gyldne like før servering.



Oppskrift og bilde er lånt fra Meny

HELGRILLET SVINECARRÈ